Home » Articole » Cum amenajezi camera bebelusului?

adelaparvu.com-despre-amenajarea-camerei-bebelusului-Foto-ElMueble-13

Un moment mult asteptat, plin de emotie si incarcatura este momentul in care iti aduci acasa pruncul abia nascut, pentru a incepe alaturi de el aventura spre formarea si dezvoltarea acestuia.

Universul in care acesta va creste este o piesa elementara din cadrul evolutiei sale, inca din primele zile de la nastere, pana in momentul in care isi va lua zborul din cuibul parintilor sai.

Pornind de la alegerea culorii, organizare, tipul de mobilier si decorare, amenajarea camerei bebelusului este una dintre cele mai mari dileme ale viitorilor parinti. Majoritatea aleg cu mare atentie ceea ce urmeaza sa faca parte din camera bebelusui, incercand pe cat posibil ca aceasta sa fie utila si oricand pregatita de noi si noi modificari, pentru a se adapta perfect fiecarei etape prin care va trece copilul.

  • Criterii de baza pentru o camera benefica celui mic

Big-Window-plus-Amusing-Curtain-beside-Silver-Baby-Nursery-Floor-Lamps-closed-White-Crib-and-Interesting-Carpet-Motive-front-Elegant-Armchair-beside-Grey-Storage

Pentru cel mic este foarte important mediul in care isi va desfasura fiecare activitate, chiar daca in primii ani de viata, depinde in totalitate de parintii lui. De aceea, parintii trebuie sa se asigure de faptul ca viitoarea camera este foarte bine ventilata; prezenta unui aer proaspat si a unei camere aerisite este esentiala pentru dezvoltarea sa.

Un alt factor ce trebuie luat in considerare este cel legat de temperatura din camera. Aceasta trebuie sa fie constanta, pentru a-i asigura un maxim de confort celui mic; cea mai potrivita temperatura este cea care nu scade, dar nici nu depaseste 20˚ Celsius.

Astfel, primele detalii de luat in considerare in momentul in care pregatirile sunt in toi, sunt cele ce tin strict de igiena si sanatate – aer curat din plin, o saltea confortabila, lenjerii si tesaturi fara acarieni si foarte multa atentie la praf.

  • Etape diferite si nevoi specifice

IMG_2374

Intre 0 si 6 luni: mediul sau trebuie sa fie foarte intim, foarte protector, iar principala sa nevoie este sa fie mereu in preajma parintilor sai. Acesta este momentul in care cel mic incepe sa descopere mediul inconjurator, insa are nevoie de foarte multa grija si atentie, pana ce incepe sa se acomodeze cu noul sau mediu de viata.

12 month pictures 396

Intre 6 si 12 luni: incepe sa se acomodeze cu membrii familiei, cu ritmul acestora si usor usor isi va regla un program propriu de hrana, activitate si odihna. Pana la varsta de 3 ani va fi un mic explorator, gata sa descopere tot ceea ce il inconjoara si se va familiariza cu absolut tot ceea ce este in jurul sau.

Astfel, organizarea camerei trebuie sa depinda foarte tare atat de nevoile specifice ale celui mic, cat si de necesitatile parintilor. Pe langa patutul bebelusui, viitori parinti trebuie sa aiba in vederea necesitatea amplasarii unui fotoliu confortabil, cu spatar, ce va fi extrem de util in momentul alaptarii.

Daca beneficiezi de o camera spatioasa, poti amplasa chiar si un pat de o persoana in camera celui mic, ce va juca un rol important in momentul in care parintele va vrea sa se odihneasca alaturi de cel mic, iar pe viitor acesta va fi deveni noul pat al copilului.

Nu trebuie sa lipseasca spatii de depozitare, dulapioare sau rafturi, pentru ca toate cele necesare sa fie mereu la indemana parintilor, dar si extrem de utile in momentul in care cel mic va incepe scoala si va avea nevoie de foarte mult spatiu pentru a-si putea desfasura activitatile zilnice.

  • Atentie mare la iluminatul camerei!

Cute-Baby-Girl-Bedroom-Ideas-Inspirational-Home-Decorations-with-Baby-Girl-Room-Ideas

Iluminatul camerei este unul dintre factorii cei mai importanti atunci cand incepe decorarea camerei bebelusui. Draperiile si perdelele de la ferestre trebuie sa fie cat mai deschise la culoare, astfel incat lumina naturala sa patruda cu usurinta in incapere.

Pe langa lumina naturala este bine sa existe in camera cat mai multe surse de iluminat. De aceea lampile, veiozele si becurile de tip spoturi, vor fi extrem de utile in a difuza lumina din toate partile.

Pe timpul noptii este indicat sa existe o lumine de veghe, atat pentru cel mic, cat si pentru parinti, pentru a-i ajuta sa se ghideze cat mai usor, in momentele in care se vor trezi brusc.

  • Cel mai bun loc pentru a aseza patutul

921cd747a389ec66047ef3fd8e7459bf

Multi parinti la inceput de drum se intreaba care este locul cel mai potrivit unde ar putea amplasa patutul bebelusui. Ei bine, nu exista o regula anume de asezare al acestuia. Fie ca este pozitionat in centrul camerei, pentru o mai multa usurinta in a manevra fiecare activitate, fie lipit de perete, daca parintele isi mai doreste mai mult spatiu.

Trebuie sa se tina cont de faptul ca amenajarea trebuie sa fie prielnica, atat pentru cel mic, cat si pentru parinte. Daca ti-am fost de folos, urmareste si video-ul de mai jos ce explica pas cu pas cum ar trebui amenajata camera celui mic. Doresc mult succes viitorilor parinti si bucurati-va de aceste momente unice.

https://www.youtube.com/watch?v=4T_zxGCECY0

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Cum amenajezi camera bebelusului?, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *